Sposób przygotowania:
Rolmopsy,
Płaty sledziowe umyć i wymoczyć w zimnej wodzie3-4 godziny. Zagotować wodę z octem.ostudzić. Włozyć wymoczone sledzie do zimnej już zalewy na godzinę.Kostkę bulionową z zielem angielskim i liściem laurowym rozpuścic w pół szklanki zagotowanej wody.Cebule pokroić w pióra zalac bulionem,dodać pokrojoną w paski czerwoną paprykę najlepiej bez skórki. Do cebuli dodac sól,pieprz,majeranek posiekaną natkę pietruszki dusić aż bedzie na pół miekka.Do cebuli dodać koncentrat pomidorowy,dodać trochę cukru i magi wymieszać.Płaty sledziowe rozłozyć na desce ,na kazdy nałożyc trochę farszu z cebulii papryki,zwinąć w rolmops i spiąć 2 wykałaczkami. Do pozostałejcebuli dodać 1 łyzkę zalewy octowej wymieszać.Rolmopsy obłożyć pozostałym farszem z cebuli Rolmopsy schłodzić e lodówce przez parę godzin. Rolmopsy najlepiej przed podaniem polać sosem majonez wymieszany ze smietaną. POLECAM !!!
gusia1000
gosia7812