Sposób przygotowania:
Rolowana łopatka z rękawa koperkowo-musztardowa
Umytą i osuszoną łopatę rozciąć na płat.
Majonez wymieszać z koperkiem.
Mięso natrzeć od środka koperkowym majonezem , musztardą oraz oprószyć przyprawami , położyć wiórka masła.
Zwinąć łopatkę w roladę , natrzeć ponownie przyprawami , związać nicią.
Obłożyć pastrami cebuli , odłożyć do lodówki na dobę.
Przełożyć łopatę do rękawa do pieczenia.
Piec 1,5 godz. w piekarniku nagrzanym do 200st.
10-15 min przed końcem pieczenia można rozciąć rękaw aby mięso się przyrumieniło.
Majonez wymieszać z koperkiem.
Mięso natrzeć od środka koperkowym majonezem , musztardą oraz oprószyć przyprawami , położyć wiórka masła.
Zwinąć łopatkę w roladę , natrzeć ponownie przyprawami , związać nicią.
Obłożyć pastrami cebuli , odłożyć do lodówki na dobę.
Przełożyć łopatę do rękawa do pieczenia.
Piec 1,5 godz. w piekarniku nagrzanym do 200st.
10-15 min przed końcem pieczenia można rozciąć rękaw aby mięso się przyrumieniło.