Martyna12

Martyna12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Jajka faszerowane fasolą i sałatą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Niecodzienny farsz do jajek sprawia iż są wyjątkowe. Zachęcają swym jasno zielonym kolorem i smakują wyśmienicie.

Jajka faszerowane fasolą i sałatą

Składniki:

Jajka faszerowane fasolą i sałatą

 

  • 6 jaj kurzych
  • 125g. białej fasoli gotowanej na parze z puszki ( 1 mała puszka , Bonduelle)
  • 4 duże liście sałaty masłowej
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka czubrycy czerwonej

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane fasolą i sałatą
Jajka ugotować na twardo, obrać.

Każde jajko przekroić na pół wzdłuż, wyjąć żółtka.

Umytą i osuszoną sałatę porwać, przełożyć do miski.

Do sałaty dodać żółtka, odsączoną białą fasolę, majonez, śmietanę, natkę pietruszki oraz czerwoną czubrycę, sól i pieprz.

Farsz zmiksować blenderem na gładko.

Napełniać nim białka.