Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Rolowany stek bavette z orzechami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

To coś dla miłośników dobrej wołowiny. Krwisty stek zawijany z orzechami, kruchy i soczysty idealny na obiad.

Rolowany stek bavette z orzechami

Składniki:

Rolowany stek bavette z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Rolowany stek bavette z orzechami
Umytą i osuszoną wołowinę bavette rozłóż na desce, posyp grubo mielonym pieprzem i siekanymi orzechami włoskimi oraz pistacjami. Całość zawiń w formę rolady i zwiąż ciasno w kilku miejscach sznurkiem.

Tak uformowaną roladę obsmaż na oleju pistacjowym po 3 minuty z każdej strony po czym wstaw do piekarnika nagrzanego do 170stop na 30min.

Gotową roladę odstaw na 3min żeby odpoczeła, po tym czasie mięso nadaje się do krojenia.

Tagi:

danie mięso