Sposób przygotowania:
Ziołowe steki z tuńczyka - na parze
Przygotować duży kawałek podwójnie złożonej folii aluminiowej ( 2 osobne kawałki- na każdy stek osobny ). Na środku położyć stek. Posypać czubrycą i pieprzem. Obłożyć tymiankiem, natką i wiórkami masła. Szczelnie zawinąć pakunki. Ułożyć w górnym garnku do gotowania na parze i postawić na dolnym garnku nad wrzącą wodę. Gotować 15-20 minut zależnie od wielkości steków. Odwinąć i przełożyć na talerz, odrzucając wygotowane zioła ( tymianek i natkę ). Podawać z ziemniakami polanymi sokiem z gotowania tuńczyka i jakąś surówką ( ja zrobiłam sałatę z pomidorkami koktajlowymi i dresingiem z oleju, soku z cytryny, konfitury z gorzkich pomarańczy, czubrycy i drobno pokrojonych kawałeczków świeżych papryk ).
luna76