Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Grillowane steki z karkówki z pomidorową sałatką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Steki z karkówki grillowane w marynacie na bazie sosu teriyaki, do tego sałatka ze słodkich pomidorków malinowych. Wspaniałe danie na sezon grillowy!

Grillowane steki z karkówki z pomidorową sałatką

Składniki:

Grillowane steki z karkówki z pomidorową sałatką

Steki:

Sałatka:

Sposób przygotowania:

Grillowane steki z karkówki z pomidorową sałatką
1. Mięso podzielić na 2 duże kotlety. Rozbić je lekko tłuczkiem przez folię (steki mają być grube). Dokładnie natrzeć kolorowym pieprzem, następnie wrzucić do miski z wymieszanymi ze sobą olejem, sosem teriyaki oraz papryką słodką. Natrzeć mięso dokładnie marynatą i odłożyć do lodówki na minimum godzinę.

2. Mięso grillować po około 7-8 minut z każdej strony (na grillu lub patelni grillowej na wolnym ogniu). W czasie, gdy mięso się grilluje, przygotować szybką sałatkę: umyte pomidory osuszyć na ręczniku papierowym i pokroić w kostkę. Wymieszać z drobno posiekaną cebulką, dodać oliwę, doprawić solą i pieprzem.

3. Steki układać na talerzu z sałatką i podawać. Smacznego!