Sposób przygotowania:
Grillowane steki z karkówki z pomidorową sałatką
1. Mięso podzielić na 2 duże kotlety. Rozbić je lekko tłuczkiem przez folię (steki mają być grube). Dokładnie natrzeć kolorowym pieprzem, następnie wrzucić do miski z wymieszanymi ze sobą olejem, sosem teriyaki oraz papryką słodką. Natrzeć mięso dokładnie marynatą i odłożyć do lodówki na minimum godzinę.
2. Mięso grillować po około 7-8 minut z każdej strony (na grillu lub patelni grillowej na wolnym ogniu). W czasie, gdy mięso się grilluje, przygotować szybką sałatkę: umyte pomidory osuszyć na ręczniku papierowym i pokroić w kostkę. Wymieszać z drobno posiekaną cebulką, dodać oliwę, doprawić solą i pieprzem.
3. Steki układać na talerzu z sałatką i podawać. Smacznego!
2. Mięso grillować po około 7-8 minut z każdej strony (na grillu lub patelni grillowej na wolnym ogniu). W czasie, gdy mięso się grilluje, przygotować szybką sałatkę: umyte pomidory osuszyć na ręczniku papierowym i pokroić w kostkę. Wymieszać z drobno posiekaną cebulką, dodać oliwę, doprawić solą i pieprzem.
3. Steki układać na talerzu z sałatką i podawać. Smacznego!