burakcukrowy

burakcukrowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Rosół

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rosół na skrzydełkach i udkach z kurczaka

Rosół

Składniki:

Rosół

 

  • 2-3 skrzydełka kurczaka
  • 2 udka z kurczaka
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • pieprz ziarnisty, sól
  • warzywa - 2 marchewki, pietruszkę, ćwiartka selera
  • por - 2 liście, pietruszka
  • ćwiartka cebuli
  • wegeta
  • makaron

 

Sposób przygotowania:

Rosół
Kurczaka zalewamy wodą i dodajemy soli. Gotujemy do momentu aż zrobi się biała piana, którą zbieramy łyżką. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Następnie dodajemy warzywa, najlepiej je przekroić. Cebulę opiekamy na ogniu i dodajemy do rosołu. Gotujemy na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Doprawiamy wegetą. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu i zalewamy rosołem. Posypujemy pietruszką.