Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Rosół

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Na pewno każdy z nas jada rosół. Mój synek go uwielbia.

Rosół

Składniki:

Rosół

 

  • 50 dag kurczak,
  • 2 udka Indyk,
  • 50 dag wołowina,
  • 3 sztuki marchewka,
  • 1 sztuka pietruszka,
  • 0,5 sztuki seler,
  • 4 sztuki pieprz czarny ziarnisty Prymat,
  • 2 sztuki ziele angielskie Prymat,
  • 1 sztuka liść laurowy Prymat,
  • 1 łyżka Kucharek - uniwersalna,
  • 2 łyżki natka pietruszki posiekana

 

Sposób przygotowania:

Rosół
Mięso wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Wstawiamy na gaz i dodajemy ziele, liść i pieprz. Gotujemy. W międzyczasie oczyszczamy warzywa, kroimy wedle uważania i dodajemy do gotującego się mięsa. Podczas gotowania zdejmujemy z wierzchu rosołu tzw. szumowinę. Gotujemy go na wolnym ogniu przez około 1,5 godziny. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, możemy też dodać Kucharka. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.