Sposób przygotowania:
rosół drobiowy
Do garnka wlać potrzebną ilość wody (zależy od ilości osób , ja robię około 1,1/2 l) i wrzucić skrzydełka lub korpus . Jak się zagotuje dodać marchewk , pietruszkę , seler i liście kapusty . Po około 30-40-tu minutach dodać por i kalafiot oraz sól , pieprz , magi i vegetę , gotować na małym ogniu do miękkości warzyw (w razie odparowania dużej ilości wywaru , dolać przegotowanej wody) . Jak warzywa będą miękkie , dodać ziele angielskie i kawałek listka laurowego . Tuż przed wyłączeniem , wsypać trochę suszonego koperku .
Osobno ugotować makaron nitki , odcedzić .
Na talerz dać makaron , posypać posiekaną zieloną pietruszką i zalać rosołem . Można pokroić warzywa oraz obrać mięso i również dodać na talerz .
Rosół gotujemy w odkrytym garnku i na małym ogniu żeby był klarowny i nie zmętniał
Osobno ugotować makaron nitki , odcedzić .
Na talerz dać makaron , posypać posiekaną zieloną pietruszką i zalać rosołem . Można pokroić warzywa oraz obrać mięso i również dodać na talerz .
Rosół gotujemy w odkrytym garnku i na małym ogniu żeby był klarowny i nie zmętniał
Henia
bogda46
Jak ktoś gotuje w 10 l garnku , to będzie ubogi , ale na tę ilość wystarcza