Sposób przygotowania:
Rosół jak u mamy
Do garnka z zimną wodą wkładam oczyszczone i opłukane mięso.
Kiedy woda z mięsem się zagotuje zebrać szumowiny, które wytwarzają sie podczas gotowania. Zebrać łyżką cedzakową, zmniejszyć ogień, aby rosół delikatnie się gotował.
Po usunięciu szumowin dodać obrane, umyte warzywa,oraz obraną i podsmażoną nad ogniem cebule w (całości ).
Doprawić do smaku pieprzem, solą, przyprawą uniwersalną, dodać liść laurowy, ziele angielskie.
Po ugotowaniu rosół przelać przez sitko do czystego garnka. Dodając pokrojone listki lubczyku. Następnie marchewkę z rosołu pokroić w kostkę.
W razie potrzeby rosół doprawić przyprawą płynną.
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Rosół podać z makaronem i pokrojoną marchewką, posypać posiekaną natką pietruszki.
Kiedy woda z mięsem się zagotuje zebrać szumowiny, które wytwarzają sie podczas gotowania. Zebrać łyżką cedzakową, zmniejszyć ogień, aby rosół delikatnie się gotował.
Po usunięciu szumowin dodać obrane, umyte warzywa,oraz obraną i podsmażoną nad ogniem cebule w (całości ).
Doprawić do smaku pieprzem, solą, przyprawą uniwersalną, dodać liść laurowy, ziele angielskie.
Po ugotowaniu rosół przelać przez sitko do czystego garnka. Dodając pokrojone listki lubczyku. Następnie marchewkę z rosołu pokroić w kostkę.
W razie potrzeby rosół doprawić przyprawą płynną.
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Rosół podać z makaronem i pokrojoną marchewką, posypać posiekaną natką pietruszki.
gusia1000
kuchareczka mała
BozenaMatuszczyk
Wiesz jak sięgam pamięcią kurczaki zawsze były a nie byłam taka bogata wiec gotowało sie z różnych rodzai mięsa, co sie miało w domu.Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
BozenaMatuszczyk
Bardzo dziekuje za miły komentarz.;)