czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Szaszłyki z indyka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso z indyka jest delikatne i soczyste, idealnie nadaje się do grillowania, marynata nadaje mu wyjątkowego aromatu.

Szaszłyki z indyka

Składniki:

Szaszłyki z indyka

 

marynata:

  • po 1 łyżeczce koncentratów chili, curry i czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z indyka
Mięso z indyka pokroić w kostkę. Składniki marynaty wymieszać i zalać mięso. Odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny, a najlepiej na całą noc.

Pieczarki, cukinię i cebulę pokroić w plastry i nadziewać na patyczki do szaszłyków /drewniane wcześniej namoczyć/ na przemian z mięsem.

Grillować na tacce aluminiowej 30-40 minut na niedużym ogniu, co jakiś czas przekręcając. Smacznego :)