Sposób przygotowania:
Rosół na kurczaku
Do garnka z zimną wodą wkładamy umyte, oczyszczone kawałki kurczaka.
Wstawiamy do gotowania na średnim ogniu , gdy rosół się zagotuje i pojawią się szumowiny zbieramy je łyżką cedzakową.
Kiedy już mamy klarowną wodę , dodajemy obrane , umyte jarzyny, opaloną na suchej patelni cebulę.
Dodajemy przyprawy i gotujemy na bardzo wolnym ogniu uważając aby rosół zbyt mocno się nie gotował (bo zrobi się mętny)tylko tak sobie pyrkał, aż mięsko i warzywa będą miękkie.
Podajemy z ugotowanym makaronem, posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Wstawiamy do gotowania na średnim ogniu , gdy rosół się zagotuje i pojawią się szumowiny zbieramy je łyżką cedzakową.
Kiedy już mamy klarowną wodę , dodajemy obrane , umyte jarzyny, opaloną na suchej patelni cebulę.
Dodajemy przyprawy i gotujemy na bardzo wolnym ogniu uważając aby rosół zbyt mocno się nie gotował (bo zrobi się mętny)tylko tak sobie pyrkał, aż mięsko i warzywa będą miękkie.
Podajemy z ugotowanym makaronem, posypujemy posiekaną natką pietruszki.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
jagoda59
BozenaMatuszczyk
Dziękuję jest mi miło;)