Sposób przygotowania:
Rosół na żołądkach z czosnkiem niedźwiedzim
Do garnka dodajemy dobrze oczyszczone, umyte żołądki zalewamy wodą i zagotowujemy.
Następnie dodajemy udko z kurczaka oraz liść laurowy i ziele angielskie , doprawiamy solą.
Całość gotujemy około 30 minut.
Dodajemy obrane opłukane warzywa.
Gotujemy do miękkości warzyw, zdejmując wytworzone szumowiny podczas gotowania,doprawiając przyprawą uniwersalną oraz pieprzem.
Na około 10 minut przed końcem gotowania dodajemy obrany i przekrojony ząbek czosnku, a także dodajemy czosnek niedźwiedzi.
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu,przepłukujemy zimną wodą, odsączamy na sicie.
Na talerz nakładamy ugotowany osączony makaron makaron, wykładamy po parę żołądków.
Całość zalewamy gorącym rosołem.
Następnie dodajemy udko z kurczaka oraz liść laurowy i ziele angielskie , doprawiamy solą.
Całość gotujemy około 30 minut.
Dodajemy obrane opłukane warzywa.
Gotujemy do miękkości warzyw, zdejmując wytworzone szumowiny podczas gotowania,doprawiając przyprawą uniwersalną oraz pieprzem.
Na około 10 minut przed końcem gotowania dodajemy obrany i przekrojony ząbek czosnku, a także dodajemy czosnek niedźwiedzi.
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu,przepłukujemy zimną wodą, odsączamy na sicie.
Na talerz nakładamy ugotowany osączony makaron makaron, wykładamy po parę żołądków.
Całość zalewamy gorącym rosołem.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję;)