BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Rosół na żołądkach z czosnkiem niedźwiedzim

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dzisiejszy rosół ugotowany na żołądkach z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Czosnek ten prawdopodobnie pomaga w zwalczaniu cholesterolu, dlatego często będzie gościł w moich posiłkach.

Rosół na żołądkach z czosnkiem niedźwiedzim

Składniki:

Rosół na żołądkach z czosnkiem niedźwiedzim

 

 

  • dodatkowo;
  • makaron nitki

Sposób przygotowania:

Rosół na żołądkach z czosnkiem niedźwiedzim
Do garnka dodajemy dobrze oczyszczone, umyte żołądki zalewamy wodą i zagotowujemy.

Następnie dodajemy udko z kurczaka oraz liść laurowy i ziele angielskie , doprawiamy solą.

Całość gotujemy około 30 minut. 

Dodajemy obrane opłukane warzywa.

Gotujemy do miękkości warzyw, zdejmując wytworzone szumowiny podczas gotowania,doprawiając przyprawą uniwersalną oraz pieprzem.

Na około 10 minut przed końcem gotowania dodajemy obrany i przekrojony ząbek czosnku, a także dodajemy czosnek niedźwiedzi. 

Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu,przepłukujemy zimną wodą, odsączamy na sicie.

Na talerz nakładamy ugotowany osączony makaron makaron, wykładamy po parę żołądków.

Całość zalewamy gorącym rosołem.