Sposób przygotowania:
Pomidorowa na skrzydełkachETAP 1:
Skrzydełka umyć i włożyć do garnka. Dodać obraną pietruszkę i marchewki. Cebulę obrać i opalić nad palnikiem jak do rosołu. Dodać do garnka. Wrzucić natkę pietruszki.
Wlać wody tyle aby wszystko przykryła. Wrzucić listek laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Ustawić na gazie i zagotować. Gotować aż warzywa i mięso będą miękkie. Zaprawić koncentratem pomidorowym i gotować kilkanaście minut. Zaprawić śmietaną. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem i gotować jeszcze ok. 15 minut.
Po ugotowaniu wyjąć mięso i marchewkę a zupę przecedzić. Mięso oddzielić od kości i wrzucić do zupy. Wrzucić również marchewkę. Podawać z makaronem lub ryżem.