WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1150]

Pomidorowa na skrzydełkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjna zupa pomidorowa, ugotowana na skrzydełkach drobiowych, z marchewką, cebulą, pietruszką i natką pietruszki.

Pomidorowa na skrzydełkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pomidorowa na skrzydełkach

 

Sposób przygotowania:

Pomidorowa na skrzydełkach

ETAP 1:

Skrzydełka umyć i włożyć do garnka. Dodać obraną pietruszkę i marchewki. Cebulę obrać i opalić nad palnikiem jak do rosołu. Dodać do garnka. Wrzucić natkę pietruszki.

Wlać wody tyle aby wszystko przykryła. Wrzucić listek laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Ustawić na gazie i zagotować. Gotować aż warzywa i mięso będą miękkie. Zaprawić koncentratem pomidorowym i gotować kilkanaście minut. Zaprawić śmietaną. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem i gotować jeszcze ok. 15 minut.

Po ugotowaniu wyjąć mięso i marchewkę a zupę przecedzić. Mięso oddzielić od kości i wrzucić do zupy. Wrzucić również marchewkę. Podawać z makaronem lub ryżem.

Pomidorowa na skrzydełkach
Zupa pomidorowa po przecedzeniu od mięsa i warzyw
Pomidorowa na skrzydełkach
Zupa pomidorowa po ugotowaniu przed przecedzeniem
Pomidorowa na skrzydełkach
Zupa pomidorowa po zaprawieniu śmietaną 30%.
Pomidorowa na skrzydełkach
Wywar drobiowo - warzywny po zaprawieniu koncentratem pomidorowym