malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Rosół paprykowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

W osobnym garnku gotujemy fasolkę szparagową, którą podajemy z rosołem paprykowym. Możemy udekorować ulubionymi ziołami.

Rosół paprykowy

Składniki:

Rosół paprykowy

 

Sposób przygotowania:

Rosół paprykowy
Papryki myjemy, oczyszczamy z nasion, kroimy na 4 części, i układamy w natłuszczonej blasze, pieczemy tak długo aby skórka się pomarszczyła, następnie zdejmujemy skórkę. W garnku gotujemy 1 litr wody, solimy, wrzucamy, listki cebulę, czosnek, udko, natką, por, i gotujemy 20 min, przecedzamy wywar, następnie wrzucamy paprykę i gotujemy 10 min. miksujemy na krem, doprawiamy papryką ostrą.