Sposób przygotowania:
Rosół po węgiersku z pierożkami.
Zrobić wywar na rosół wołowo-jarzynowy,a potem mięso wyjąć i
oddzielić od kości jeśli trzeba.Ciasto na pierogi wyrobić,a potem wykrawać małe trójkąty radełkiem.Farsz z mięsa rosołowego,zmi-
-eszać ze szpinakiem mielonym z mrożonki i doprawić oraz wbić jedno jajo i wymieszać farsz,po czym nadziewać ciasto farszem
tak,aby wypływał podczas gotowania.Pierogi dawać na gotującą się wodę i drewnianą łopatką podważać od spodu,by nie przywierały.Ugotowane pierogi wyjmować na talerz płaski lub pół-
-misek i podawać z rosołem jako dodatek.Wystarczy jako obiad
dwa w jednym.
oddzielić od kości jeśli trzeba.Ciasto na pierogi wyrobić,a potem wykrawać małe trójkąty radełkiem.Farsz z mięsa rosołowego,zmi-
-eszać ze szpinakiem mielonym z mrożonki i doprawić oraz wbić jedno jajo i wymieszać farsz,po czym nadziewać ciasto farszem
tak,aby wypływał podczas gotowania.Pierogi dawać na gotującą się wodę i drewnianą łopatką podważać od spodu,by nie przywierały.Ugotowane pierogi wyjmować na talerz płaski lub pół-
-misek i podawać z rosołem jako dodatek.Wystarczy jako obiad
dwa w jednym.
iwona3004
Jesteś następną osobą,która udowadnia, że rosołu nie trzeba jeść tylko z makaronem.