krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Rosół rybny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Rosół rybny

Składniki:

Rosół rybny

 

 

Sposób przygotowania:

Rosół rybny
Włoszczyznę umyć, oczyścić, opłukać, wraz z przyprawami i cebulą włożyć do zimnej wody (8 szklanek), ugotować. Oczyszczoną z łusek, płetw i wnętrzności rybę umyć, włożyć do wywaru z warzyw i gotować na wolnym ogniu tak długo, aż mięso zacznie odstawać od ości. Ugotowaną rybę wyjąć, usunąć ości, pokrajać i ułożyć na głębokich talerzach, na których będzie podany rosół, lub zużyć do drugiego dania, a do rosołu włożyć osobno ugotowane, pokrajane w kostkę lub talarki ziemniaki; posypać posiekanym koperkiem. nać pietruszki (koperek) sól do smaku Kura (ok. 1,5 kg) 30 dkg włoszczyzny ziele angielskie. Bardzo odpowiednie do rosołu rybnego są pulpety zrobione z części mięsa rybiego.

Tagi:

ryba ryby miętus