matri13

matri13

Starszy Kucharz
[Przepisów: 55]

Rosół węgierski z kury

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rosół nie rosół ale niebo w gębie.Ostatnio poczęstowała mnie nim koleżanka i podzieliła się przepisem.

Rosół węgierski z kury

Składniki:

Rosół węgierski z kury

 

 

Sposób przygotowania:

Rosół węgierski z kury
Kurę oczyścić,podzielić na 4 części,zalać zimną wodą(ok.3 l)postawić na mocnym ogniu,przed zagotowaniem odszumować.Dodać cebulę pokrojoną na ćwiartki,grzyby,pieprz,czosnek,wypestkowaną paprykę w całości i sól,gotować pod przykryciem.Gdy kura na wpół zmięknie,dodać resztę składników(włoszczyznę pokroić w drobną kostkę)i dogotować.Na koniec odpowiednio doprawić.Kawałki kury ułożyć na talerzach,obłożyć jarzynami i zalać rosołem.Posypać natką pietruszki.

Tagi:

zupa przyprawy