Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Rosół wołowo-drobiowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Rosół z mięsa mieszanego jest delikatny i smaczny

Rosół wołowo-drobiowy

Składniki:

Rosół wołowo-drobiowy

 

  • 0,5 kg kury lub kurczaka,
  • 30 dag mięsa wołowego,
  • 30 dag włoszczyzny,
  • 1 cebula,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • 2 łyżki przyprawy maggi

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rosół wołowo-drobiowy
Mięso umyć, włożyć do garnka, wlać 2 l gorącej wody, zagotować, zebrać szumowiny. Po około 40 min. dodać oczyszczoną włoszczyznę, sól, upieczoną nad płomieniem cebulę i gotować do miękkości mięsa. Gotowy rosół przecedzić przez sito, przyprawić do smaku przyprawą maggi, solą i pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki.