Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Barszcz czerwony z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Barszczyk czerwony uwielbiam w każdej postaci. Dodatek ziemniaków sprawia, że staje się bardziej sycący.

Barszcz czerwony z ziemniakami

Składniki:

Barszcz czerwony z ziemniakami

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony z ziemniakami
1. Trzy obrane i umyte buraki zetrzeć na dużych oczkach, a jednego pokroić w kostkę. Wrzucić do gotującego się bulionu wraz z cytryną (zostawić 1 szklankę startych buraków na koniec gotowania). Gotować pół godziny.

2. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, pieprz, przyprawę uniwersalną, cukier i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotować około 15-20 minut do miękkości ziemniaków.

3. Ubrać łyżkę wazową zupy i dokładnie rozprowadzić ją na misce ze śmietaną, aby nie było grudek. Rozmieszaną śmietanę wlewać do zupy ciągle mieszając zawartość garnka. Wrzucić pozostałe starte buraki i podgotować jeszcze 5 minut na bardzo wolnym ogniu.

Tagi:

zupa barszcz