Sposób przygotowania:
Zupa z cukinii z chipsami z boczku
Przygotuj bulion warzywny: włoszczyznę zalej wodą, dodaj ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, natkę pietruszki, zagotuj, gotuj ok.1,5 godz. Odstaw na 15 minut, odcedź.
Cukinie obierz, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.
Cebulę zeszklij na oliwie, dodaj cukinię, podsmaż. Bulion zagotuj, dodaj cebulę i cukinię, dopraw zupę chili i imbirem, zblenduj.
Ponownie zagotuj, gotuj 10 min., dopraw do smaku. Śmietanę zahartuj (mieszając ją w kubku z odrobiną zupy), dodaj do zupy, podgrzej.
Boczek pokrój na kawałki, podsmaż na chrupko.
Zupę podawaj z chipsami z boczku.
Cukinie obierz, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.
Cebulę zeszklij na oliwie, dodaj cukinię, podsmaż. Bulion zagotuj, dodaj cebulę i cukinię, dopraw zupę chili i imbirem, zblenduj.
Ponownie zagotuj, gotuj 10 min., dopraw do smaku. Śmietanę zahartuj (mieszając ją w kubku z odrobiną zupy), dodaj do zupy, podgrzej.
Boczek pokrój na kawałki, podsmaż na chrupko.
Zupę podawaj z chipsami z boczku.