Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 918]

Zupa z cukinii z chipsami z boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kremowa zupa z cukinii z rozgrzewającymi przyprawami, podawana z pysznymi, chrupiącymi chipsami z boczku.

Zupa z cukinii z chipsami z boczku

Składniki:

Zupa z cukinii z chipsami z boczku

 

Sposób przygotowania:

Zupa z cukinii z chipsami z boczku
Przygotuj bulion warzywny: włoszczyznę zalej wodą, dodaj ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, natkę pietruszki, zagotuj, gotuj ok.1,5 godz. Odstaw na 15 minut, odcedź.

Cukinie obierz, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj.

Cebulę zeszklij na oliwie, dodaj cukinię, podsmaż. Bulion zagotuj, dodaj cebulę i cukinię, dopraw zupę chili i imbirem, zblenduj.

Ponownie zagotuj, gotuj 10 min., dopraw do smaku. Śmietanę zahartuj (mieszając ją w kubku z odrobiną zupy), dodaj do zupy, podgrzej.

Boczek pokrój na kawałki, podsmaż na chrupko.

Zupę podawaj z chipsami z boczku.