Sposób przygotowania:
Dahl - indyjska zupa z soczewicy
Soczewicę gotować w osolonej wodzie do 20 minut. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obierać ze skóry,pomidory i paprykę pokroić w kostkę. Dodać do zupy ciągle gotując.
Dodać przyprawy, czosnek przecisnąć przez praskę. Gotować do rozgotowania pomidorów, aż sie rozpadną a zupa będzie się gęsta. Na koniec dodać mleko kokosowe.
Natkę pietruszki posiekać.
Na talerz nalać żupę i posypać posiekaną natką pietruszki.
Dodać przyprawy, czosnek przecisnąć przez praskę. Gotować do rozgotowania pomidorów, aż sie rozpadną a zupa będzie się gęsta. Na koniec dodać mleko kokosowe.
Natkę pietruszki posiekać.
Na talerz nalać żupę i posypać posiekaną natką pietruszki.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Justynko dziekuje serdecznie;)