Sposób przygotowania:
Rosół Wołowy z Ziemniakami.
Mięso przed gotowaniem moczymy w wodzie ok.30min.Do tych składników potrzebujemy ok 7 l wody,tak więc spory garnek.Dlaczego ta dużo?bo nazajutrz gotuję zupę pomidorową . Gdy woda z mięsem się zagotuję zbieramy szumowiny ,a następnie dodajemy warzywa,przyprawy i gotujemy ok 2.5 godz.na małym ogniu.Pod koniec gotowania rosołu ,gotujemy ziemniaki w ćwiartkach lub w połówkach.Na każdy talerz dodajemy kawałek marchewki i natki pietruszki. Życzę Smacznego!
majgrz11maja
astra
A to był jakiś król francuski
pusieczek2@wp.pl
Babciagramolka
majgrz11maja
Wybacz ale każdy gotuje taki rosół jaki lubi ,a na załączonym zdjęciu nie widać żeby to była woda.Pozdrawiam i życzę smacznego
iwona3004