Sposób przygotowania:
Chrupiące kulki z mielonego kurczaka
Filet z kurczaka oczyścić z błonek, umyć, osuszyć i zmielić w maszynce do mięsa. Do zmielonego filetu dodać, śmietanę, świeże masło, wódkę oraz przyprawy. Wyrobić na jednolitą, gładką masę. Na koniec dodać nie wielką ilość bułki tartej.
Gotową masę nabierać dużą łyżką, obtaczać ( panierować) w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Podawać do obiadu lub jako smaczną przekąskę.
Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.
Gotową masę nabierać dużą łyżką, obtaczać ( panierować) w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Podawać do obiadu lub jako smaczną przekąskę.
Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.
gusia1000
BozenaMatuszczyk