milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Pieczeń z indyka w białym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pieczeń z indyka podaję z ziemniakami i surówką

Pieczeń z indyka w białym sosie

Składniki:

Pieczeń z indyka w białym sosie

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z indyka w białym sosie
Pierś z indyka moczymy przez 15 w zimnej wodzie. Następnie wycieramy ręcznikiem papierowym i przyprawiamy solą i pieprzem. Pierś wkładamy do foliowego rękawa i pieczemy przez 50 minut w 180 stopniach. Po upływie tego czasu układamy na wierchu plastry ananasów i pieczemy jeszcze przez 15 minut. W tym czasie przygotowujemy sos. Obieramy czosnek i podsmażamy go na patelni. Dodajemy pół szkalnki rosołu. śmietanę i pieprz. Upieczoną pieczeń wykładamy na półmisek i posypujemy zmieloną papryką. Indyka podajemy z sosem.