Sposób przygotowania:
Rosół z jajkiem
Ugotować bulion z kurczaka z warzywami.
Marchewkę z rosołu rozgnieśc widelcem i ponownie włożyć do rosołu.
Jajka wbić do szklanki, dodać mąkę pszenną i odrobinę masła, a następnie roztrzepać widelcem do połączenia składników i otrzymania jednolitej masy.
Do gotującego bulionu z kurczaka dodać cienkim strumieniem roztrzepane jajka cały czas mieszając.
Gotować około 3 minut.
Zupę podawać gorącą , posypaną posiekaną natką pietruszki.
Marchewkę z rosołu rozgnieśc widelcem i ponownie włożyć do rosołu.
Jajka wbić do szklanki, dodać mąkę pszenną i odrobinę masła, a następnie roztrzepać widelcem do połączenia składników i otrzymania jednolitej masy.
Do gotującego bulionu z kurczaka dodać cienkim strumieniem roztrzepane jajka cały czas mieszając.
Gotować około 3 minut.
Zupę podawać gorącą , posypaną posiekaną natką pietruszki.
haniakson
BozenaMatuszczyk
Dziękuję serdecznie;)
gusia1000
bongosm
BozenaMatuszczyk
Miło mi dziękuję również pozdrawiam.;)
Wszystkiego najlepszego w nowym roku.;)