Sposób przygotowania:
Rosół z naleśnikowym makaronem
Mięso na rosół wkładamy do garnka zalewamy wodą i dodajemy liście laurowe oraz ziela angielskie. Gotujemy na bardzo małym ogniu. Po 30 minutach dodajemy obrane i pokrojone w plastry marchewki, oraz pietruszkę i kawałek selera. Przyprawiamy solą do smaku i gotujemy na bardzo małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw. Pod koniec gotowania wrzucamy ząbki czosnku. Do miseczki wsypujemy mąkę, wbijamy jajko i dodajemy szczyptę soli. Wlewamy mleko i wodę gazowaną. Całość dokładnie miksujemy na jednolite ciasto naleśnikowe. Do gotowego ciasta dodajemy posiekany koperek i dokładnie mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy tradycyjne naleśniki. Ostygnięte naleśniki zwijamy w rulon i cienko kroimy. Po rozwinięciu ruloników mamy długi makaron naleśnikowy. Nasz makaron układamy w talerzach i zalewamy go gorącym rosołem.