Sposób przygotowania:
Aksamitna zupa - krem z buraków
1. Buraki i ziemniaki obrałam i pokroiłam w kostkę.
2. Warzywa wrzuciłam na rozgrzany olej i chwilę podsmażyłam, po czym zalałam bulionem, doprawiłam solą, pieprzem i chili i ugotowałam do miękkości.
3. Zupę zmiksowałam na gładki krem, a następnie dodałam syrop klonowy i sok z połowy cytryny do smaku.
4. Krem podałam posypany natka pietruszki.
2. Warzywa wrzuciłam na rozgrzany olej i chwilę podsmażyłam, po czym zalałam bulionem, doprawiłam solą, pieprzem i chili i ugotowałam do miękkości.
3. Zupę zmiksowałam na gładki krem, a następnie dodałam syrop klonowy i sok z połowy cytryny do smaku.
4. Krem podałam posypany natka pietruszki.