anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Rosół z królika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Uwielbiam rosół z królika, który powinno się podawać z ryżem, ale ja wolę dodać makaron ryżowy, polecam.

Rosół z królika

Składniki:

Rosół z królika

 

  • 2 l wody
  • 500 g mięsa z królika z kością
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 marchewki
  • 1/4 małego selera
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 2 listki laurowe
  • 2 ziela angielskie
  • 200 g makaronu ryżowego

Sposób przygotowania:

Rosół z królika
Mięso z królika  umyć i pokroić,  włożyć do garnka i zalać wodą, marchew, cebulę i seler obrać i wkroić do zupy. Dodać listki laurowe i ziele angielskie. 

Gotować około 1 godziny, następnie doprawić do smaku i dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki. Makaron wsypać do zupy i gotować jeszcze około 10 minut. 

Tagi:

mięso makaron