Kucharz1

Kucharz1

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Rosół z kurczaka i wołowinki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

niedzielny obiadek oraz podstawowy wywar do sporządzania wiekszości zup oraz sosów

Rosół z kurczaka i wołowinki

Składniki:

Rosół z kurczaka i wołowinki

 

  • Korpus z kurczaka
  • kawałek wołowiny
  • poł selera
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • kawałek pora
  • kawałek białej kapusty
  • łodygi badz całosc z lubczyku i pietruszki
  • 1 mała pieczarka
  • 2 duże cebule
  • 1 duża łyżki soli
  • 2 duże łyżki vegety
  • parę kulek pieprzu czarnego
  • mniejsze pół łyżeczki pieprzu mielonego
  • magii

 

 

Sposób przygotowania:

Rosół z kurczaka i wołowinki
korpus czyścimy pod bierzącą  woda, wrzucamy go do garnka tu z bardzo ważne ZIMNĄ woda. cebule obieramy i jedną wrzucamy cała a drugą przepoławiamy na pół i spalamy np kladziemy na odpalonym gazie i czekamy aż zczarnieje tak z obu stron da nam to aromat. wrzucamy do wody zapalamy gaz pod garnkiem na full ogień czekamy aż sie zagotuje i zbieramy szumy w miedzy czasie czyścimy cała włoszczyznę, po zagotowaniu zmniejszamy ogień na bardzo mały wrzucamy wołowinke, warzywa potem przyprawy wszystkie i na małym ogniu delikatnie ma nam tak pyrkać przez 4 godziny pod koniec ewentualnie smakujemy i doprawiamy jak jest taka potrzeba.. przecedzamy delikatnie przez sito zeby nie zmącić i podajemy z makaronem. smacznego rosół ma piękny ciemno złoty kolor i uwierzcie nie raz był chwalony przez ludzi na weselach i różnych imprezach