Sposób przygotowania:
Rosół z kurczaka i wołowinki
korpus czyścimy pod bierzącą woda, wrzucamy go do garnka tu z bardzo ważne ZIMNĄ woda. cebule obieramy i jedną wrzucamy cała a drugą przepoławiamy na pół i spalamy np kladziemy na odpalonym gazie i czekamy aż zczarnieje tak z obu stron da nam to aromat. wrzucamy do wody zapalamy gaz pod garnkiem na full ogień czekamy aż sie zagotuje i zbieramy szumy w miedzy czasie czyścimy cała włoszczyznę, po zagotowaniu zmniejszamy ogień na bardzo mały wrzucamy wołowinke, warzywa potem przyprawy wszystkie i na małym ogniu delikatnie ma nam tak pyrkać przez 4 godziny pod koniec ewentualnie smakujemy i doprawiamy jak jest taka potrzeba.. przecedzamy delikatnie przez sito zeby nie zmącić i podajemy z makaronem. smacznego rosół ma piękny ciemno złoty kolor i uwierzcie nie raz był chwalony przez ludzi na weselach i różnych imprezach