olivv

olivv

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Rosół z kury...

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Udany, pyszny rosół dla ośmiu osób.

Rosół z kury...

Składniki:

Rosół z kury...

 

Sposób przygotowania:

Rosół z kury...
Umyć mięso,zalać wodą, rozdrobnij warzywa. Cebulę przekrój na pół i podsmaż na patelni. Do wywaru dodaj warzywa, dwie kostki rosołowe. Gotuj na wolnym ogniu ok. 3 godz. Po ugotowaniu odstaw rosół na 20 min. następnie przecedź przez sitko lub gazę. Rosół powinien być klarowany. Mięso z kury pokrój na małe kawałki. Natkę pietruszki posiekaj. Rosół podawaj z wcześniej podanym makaronem,warzywami,mięsem i posypany natką pietruszki. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.

Tagi:

makaron