michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Rosół z kury

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszny rosół idalny na niedzielny obiad

Rosół z kury  Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rosół z kury

 

Sposób przygotowania:

Rosół z kury

  • Udka umyć, oczyścić i zalać zimną wodą, wstawić na ogień dodając ziele angielskie i liść laurowy, cebule obrać i przekroić na pół , na suchej patelni przyrumienić cebule dodać do rosołu. Marchew pietruszkę oraz seler umyć , obrać i pokroić w drobniejsze kawałki dodać do gotującego się rosołu.Gotować na małym ogniu około 3 godzin aż warzywa i mięso staną się miękkie. Po tym czasie odcedzić rosół a następnie doprawić solą i pieprzem, ugotowane warzywa pokroić w kostkę , a mięso rozebrać na mniejsze kawałki , rosół podawać z makaronem udekorować kawałkami warzyw i mięsa i natką pietruszki 

Rosół z kury
Gdy mięso zacznie sie gotować dodać warzywa