Sposób przygotowania:
Rosół z makaronem wstążki i lubczykiem
Mięso umyć i przełożyć do garnka, zalać zimną wodą, zagotować.
Jarzyny obierać, dodać do rosołu, dodać też przyprawy oraz pokrojone liście lubczyku.
Gotuj pod przykryciem, pozostawiając małą szczelinę, gotować na małym ogniu przez 1,5 - 2 godzin.
Od czasu do czasu za pomocą łyżki usuwaj szumowiny które unoszą się na powierzchni podczas gotowania. Dopraw do smaku pieprzem, solą, oraz przyprawą uniwersalną..
Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.
Rosół podawaj z ugotowanym makaronem posypany natką pietruszki. Udekoruj marchewką.
Jarzyny obierać, dodać do rosołu, dodać też przyprawy oraz pokrojone liście lubczyku.
Gotuj pod przykryciem, pozostawiając małą szczelinę, gotować na małym ogniu przez 1,5 - 2 godzin.
Od czasu do czasu za pomocą łyżki usuwaj szumowiny które unoszą się na powierzchni podczas gotowania. Dopraw do smaku pieprzem, solą, oraz przyprawą uniwersalną..
Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.
Rosół podawaj z ugotowanym makaronem posypany natką pietruszki. Udekoruj marchewką.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)