madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Rosół z mięsa drobiowego

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mój niedzielny obiad nie może się bez niego obejść, zwłaszcza z dodatkiem świeżo posiekanej natki pietruszki

Rosół z mięsa drobiowego Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rosół z mięsa drobiowego

 

Sposób przygotowania:

Rosół z mięsa drobiowego
Mięso myjemy i wkładamy do garnka , dodajemy umyte i obrane warzywa, liście laurowe i zalewamy wodą. Zagotowujemy i zbieramy ścięte białko, a następnie gotujemy na bardzo malutkim ogniu,( aby rosół nie zmętniał) aż warzywa i mięso będą miękkie. Z rosołu wyciągamy mięso i włoszczyznę, wywar doprawiamy do smaku.
Rosół z mięsa drobiowego
Warzywa myjemy i obieramy a następnie dodajemy do mięsa