Martyna239

Martyna239

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Rosół z mięsem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Inna opcja, gdy znudzi się tradycyjny rosół.

Rosół z mięsem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rosół z mięsem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Rosół z mięsem i pieczarkami
Mięso zalewamy zimną wodą, zagotowujemy. Dodajemy włoszczyznę i przyprawy, gotujemy godzinę. Ugotowane mięso kroimy w paseczki, a marchew w cienkie słupki. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Wywar przecedzamy, dodajemy pieczarki i gotujemy 10 - 15 minut. Następnie dodajemy mięso, marchew i ugotowany makaron. Całość chwilę gatujemy. Dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Rosół z mięsem i pieczarkami
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki.
Rosół z mięsem i pieczarkami
Pieczarki gotujemy w bulionie około 10-15 min.
Rosół z mięsem i pieczarkami
Ugotowane mięso z kurczaka kroimy w paseczki.
Rosół z mięsem i pieczarkami
Ugotowaną w rosole marchew kroimy w słupki.