anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Rosół z szyi indyczych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rosół jest podstawą obiadu, rosół można zrobić prawie z każdego rodzaju mięsa. Ten indyczy jest delikatny.

Rosół z szyi indyczych

Składniki:

Rosół z szyi indyczych

 

  • 2 szyje z indyka
  • 1 marchewka
  • 1/ 2 pietruszki
  • cebula
  • Wegeta
  • pieprz
  • 2 l Wody
  • 100 g makaronu
  • 2 ziarna ziela angielskiego

Sposób przygotowania:

Rosół z szyi indyczych
Szyję umyć i przekroić na kawałki włożyć do garnka i zalać wodą. Marchew i pietruszkę obrać i wykroić w słupki do zupy dodać ziele angielskie. Gotować na małym ogniu około 40 minut w czasie gotowania doprawić do smaku. Makaron ugotować osobno w osolonej wodzie i odcedzić. Gorący rosół podawać z makaronem.

Tagi:

makaron indyk