Sposób przygotowania:
Rosół z kurczaka i indyka z makaronem nitki
Mięso z indyka i kurczaka opłukać i włożyć do garnka, wlać wody zimnej i gotować na wolnym ogniu.
Zbierać łyżką powstałe szumowiny, dodać jarzyny i przyprawić solą.
Dołożyć liść laurowy, ziele angielskie i dalej gotować na bardzo wolnym ogniu około 1,5 - 2 godzin.
Przy końcu gotowania włożyć liście selera i pora oraz natki pietruszki. Podawać z makaronem nitki, który gotujemy w miedzy czasie gdy rosół się nam jeszcze gotuję.
Gotowy makaron nakładamy na talerze i zalewamy rosołem, posypujemy natką pietruszki i przyprawiamy do smaku pieprzem.
Zbierać łyżką powstałe szumowiny, dodać jarzyny i przyprawić solą.
Dołożyć liść laurowy, ziele angielskie i dalej gotować na bardzo wolnym ogniu około 1,5 - 2 godzin.
Przy końcu gotowania włożyć liście selera i pora oraz natki pietruszki. Podawać z makaronem nitki, który gotujemy w miedzy czasie gdy rosół się nam jeszcze gotuję.
Gotowy makaron nakładamy na talerze i zalewamy rosołem, posypujemy natką pietruszki i przyprawiamy do smaku pieprzem.
danielek