Sposób przygotowania:
Rosół z wołowiną
Mięsa myjemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Cebulę obieramy, kroimy na połowy i opiekamy na suchej patelni albo w piekarniku( a można innym swoim sposobem).
Marchew, seler i por obieramy a następnie płuczemy. Natkę i lubczyk płuczemy (trochę pietruszki można zostawić do posypania makaronu)i i w połowie gotowania razem z pozostałymi warzywami wrzucamy do rosołu.
Dodajemy pieprz i solimy. Ugotowany rosół doprawiamy do smaku i podajemy z ugotowanym makaronem.
Rosół gotować na małym ogniu ok 3 godz (a można i dłużej). Drobiowe kawałki mięsa można wyjąć troszkę wcześniej.
Mięso na rosół trzeba zalać większą ilością wody bo i tak go ubędzie podczas gotowania.
Marchew, seler i por obieramy a następnie płuczemy. Natkę i lubczyk płuczemy (trochę pietruszki można zostawić do posypania makaronu)i i w połowie gotowania razem z pozostałymi warzywami wrzucamy do rosołu.
Dodajemy pieprz i solimy. Ugotowany rosół doprawiamy do smaku i podajemy z ugotowanym makaronem.
Rosół gotować na małym ogniu ok 3 godz (a można i dłużej). Drobiowe kawałki mięsa można wyjąć troszkę wcześniej.
Mięso na rosół trzeba zalać większą ilością wody bo i tak go ubędzie podczas gotowania.