Sposób przygotowania:
Cazuela- chilijski rosół
Mięso zalewamy wodą i gotujemy aż zmięknie. Ja miałam wołowinę pokrojoną już w kostkę. Marchewkę, fasolkę szparagową oraz paprykę kroimy w paski. Ziemniaki i cebulę obieramy tylko ze skórki. Kukurydzę dzielimy na 6 części. Jeżeli jest mała potrzebujemy 2 sztuki.
Do miękkiego mięsa dodajemy całe ziemniaki, marchewkę, cebulę, kawałki kukurydzy, gałązkę selera i fasolkę. Kiedy ziemniaki będą prawie miękkie dodajemy dynię. Doprawiamy całość przeciśniętym czosnkiem, oregano, solą i białym pieprzem.
Zupę podajemy posypaną dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Z podanych składników powinniśmy otrzymać 6 porcji. W każdej musi znaleźć się kawałek mięsa, kukurydzy, dyni oraz ziemniak.
Uważam, że taki rosół jest znacznie smaczniejszy i przede wszystkim bardziej pożywny od tradycyjnego polskiego.
Do miękkiego mięsa dodajemy całe ziemniaki, marchewkę, cebulę, kawałki kukurydzy, gałązkę selera i fasolkę. Kiedy ziemniaki będą prawie miękkie dodajemy dynię. Doprawiamy całość przeciśniętym czosnkiem, oregano, solą i białym pieprzem.
Zupę podajemy posypaną dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Z podanych składników powinniśmy otrzymać 6 porcji. W każdej musi znaleźć się kawałek mięsa, kukurydzy, dyni oraz ziemniak.
Uważam, że taki rosół jest znacznie smaczniejszy i przede wszystkim bardziej pożywny od tradycyjnego polskiego.
robaczek
sammakko