Sposób przygotowania:
Rosół ze swojskim makaronemKrok 1
Do garnka wlewamy z 3 litry wody. udka myjemy i kroimy na połowę i wkładamy do garnka ( mamy pałki i tą drugą część).
Krok 2
Dodajemy włoszczyznę ( marchew, seler, por, pietruszka i cebula ), wkładamy listek, ziele, pieprz, sól i paprykę. Gotujemy na małym ogniu aby rosół był przejrzysty.
Krok 3
Mąkę, sól i jaja zagniatamy, wałkujemy, składamy i kroimy cienko. Gotujemy, odcedzamy i przepłukujemy pod bieżącą wodą.
Krok 4
Do głębokich talerzy nakładamy swojski makaron, wyjmujemy marchew z garnka, kroimy i wkładamy na makaron. Zalewamy gorącym rosołem i podajemy.
Krok 5
Mięsko obsypujemy przyprawami i smażymy, możemy zjeść z rosołem.