Sposób przygotowania:
Rosołek wołowo drobiowy
Wołowinę,udka kurczaka,moczę w wodzie, zmieniając co jakiś czas wodę. Po wymoczeniu, mięso zalewam około 2,5 litra wody, gotuję.Podczas gotowania, dodaję przyprawy według uznania i według smaku.Gdy wołowina jest lekko miękkawa, dodaję obrane jarzyny, a pietruszkę zieloną,lubczyk,seler nać, zawiązuję liśćmi pora i wkładam do gotującego się rosołu.Czosnek obieram i dodaję do rosołu.Cebulę plaster, podsmażam na suchej patelni i dodaję do rosołu.Z mąki i jajek zarabiam ciasto na makaron,wałkuję,kroję drobno i gotuję w lekko posolonej wodzie.Po ugotowaniu,odsączeniu, nakładam na talerze i zalewam rosołem, dodając pokrojona drobno pietruszkę zielona jeśli ktoś lubi. Życzę smacznego.