Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Rosołek z karpia

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna zupka rybna!!!!!!

Rosołek  z  karpia

Składniki:

Rosołek z karpia

 

  • 1 sprawiony karp ( z głową)
  • 1 duża marchewka
  • 1 mały lub kawałek selera
  • biała część pora
  • 1 duża cebula
  • przyprawy: liść laurowy, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, pieprz mielony
  • sól, cukier, Kucharek
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Rosołek z karpia
Rybę wyfiletować.Pokroić na kawałki. Włożyć do garnka wraz z głową(oczyszczoną z oczu i skrzeli).Dodać obrane, umyte i dowolnie pokrojone warzywa i przyprawy oprócz mielonego pieprzu.Gotować ok. 30 min.na wolnym ogniu. Rybę wyjąć, zrobić i ugotować na rosole lane kluseczki. Na talerzu układać kawałki ryby, zalewać rosołem i obficie posypać natką pietruszki. SMACZNEGO!