Sposób przygotowania:
Rosołowa z kaszą jęczmienną
Porcje rosołowe umyć i włożyć do garnka. Wlać ok. 2 litry wody
dodać obrane marchewki i pokrojone na kawałki.Wstawić na ogień, zagotować ,posolić i ugotować rosół.Wsypać opłukaną kaszę i gotować do miękkości.Kiełbaskę pokroić w kosteczkę, ziemniaki obrać , pokroić w kosteczkę dodać do zupy i gotować do miękkości ziemniaków .Natkę opłukać , posiekać i wymieszać w zupie.
dodać obrane marchewki i pokrojone na kawałki.Wstawić na ogień, zagotować ,posolić i ugotować rosół.Wsypać opłukaną kaszę i gotować do miękkości.Kiełbaskę pokroić w kosteczkę, ziemniaki obrać , pokroić w kosteczkę dodać do zupy i gotować do miękkości ziemniaków .Natkę opłukać , posiekać i wymieszać w zupie.