Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Rosołowa z kaszą jęczmienną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rosołowa z kaszą jęczmienną

Rosołowa z kaszą jęczmienną Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rosołowa z kaszą jęczmienną

 

 

Sposób przygotowania:

Rosołowa z kaszą jęczmienną
Porcje rosołowe umyć i włożyć do garnka. Wlać ok. 2 litry wody
dodać obrane marchewki i pokrojone na kawałki.Wstawić na ogień, zagotować ,posolić i ugotować rosół.Wsypać opłukaną kaszę i gotować do miękkości.Kiełbaskę pokroić w kosteczkę, ziemniaki obrać , pokroić w kosteczkę dodać do zupy i gotować do miękkości ziemniaków .Natkę opłukać , posiekać i wymieszać w zupie.
Rosołowa z kaszą jęczmienną
Na zdjęciu znajduje się ugotowana zupa rosołowa w garnku