iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Rosołek z kaszą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rosołek z kaszą i pieczarkami

Rosołek z kaszą i pieczarkami

Składniki:

Rosołek z kaszą i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Rosołek z kaszą i pieczarkami
Do garnka z woda wkładamy opłukane udko ,liść laurowy , ziele angielskie i łyżeczkę przyprawy uniwersalnej. Gotujemy ok 15 min. Następnie wsypujemy kaszę. Ziemniaki kroimy w kosteczkę dodajemy do zupki. Marchewkę obieramy ścieramy na tarce i dodajemy do zupy. Gotujemy dalej zupkę. Pieczarki i seler naciowy kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze z 10 min. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku.