pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa krupnik na rosole drobiowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gotujemy do miękkości kaszy.

Zupa krupnik na rosole drobiowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa krupnik na rosole drobiowym

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa krupnik na rosole drobiowym
Do zimnej wody wkładamy porcję i gotujemy na małym ogniu ok 30 min. Wrzucamy jedną marchew i połowę selera, przyprawy kostkę i gotujemy kolejne 20 min. Druga marchew i połówkę selera kroimy w kostkę i dorzucamy do zupy. Gotujemy ok 15 min i wyławiamy porcję rosołową oraz całe warzywa, a dodajemy kaszę jęczmienną.
Zupa krupnik na rosole drobiowym
Etap 1 Gotowanie wywaru