kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Rostbef z delikatnym sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne i delikatne danie

Rostbef z delikatnym sosem

Składniki:

Rostbef z delikatnym sosem

 

  • 1 kg rostbefu
  • 45 dkg groszku konserwowego
  • 25 dkg cebuli
  • 25 dkg kremówki
  • 4 łyżki masła roślinnego
  • 3 łyżki winiaku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Rostbef z delikatnym sosem
Mięso nacieramy sola i pieprzem, polewamy 3 łyżkami stopionego masła i pieczemy 40 minut w temperaturze 225*C.Pod koniec dodajemy pokrojoną na połówki 3 cebule.Wyjmujemy pieczeń, wokoło niej wykładamy zielony groszek oprószony sola i pieprzem.śmietanę mieszamy z posiekaną cebulką i gotujemy.Zagniatamy mąkę z resztą masła i dodajemy do goracej smietany.Wlewamy winiak, dokładamy musztardę i koncentrat pomidorowy.Przyprawiamy solą i pieprzem.Mięso dekorujemy odrobina sosu i natka pietruszki, resztę sosu podajemy osobno. Smacznego!