Sposób przygotowania:
Szaszłyki z oliwkami
Cebulę obrać i posiekać, wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty.
Kurczaka pokroić w kostkę i wymieszać z marynatą. Odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc, żeby mięso przeszło smakiem marynaty.
Plasterki boczku przekroić na pół, bakłażana pokroić w plastry, potem w ćwiartki, paprykę pokroić na kawałki. Zamarynowanego kurczaka zawijać w plasterki boczku i nabijać na patyczki do szaszłyków na przemian z pozostałymi składnikami (drewniane patyczki wcześniej namoczyć) i układać na tackach do grillowania.
Szaszłyki grillować przez około pół godziny, co jakiś czas przekręcając.
Kurczaka pokroić w kostkę i wymieszać z marynatą. Odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc, żeby mięso przeszło smakiem marynaty.
Plasterki boczku przekroić na pół, bakłażana pokroić w plastry, potem w ćwiartki, paprykę pokroić na kawałki. Zamarynowanego kurczaka zawijać w plasterki boczku i nabijać na patyczki do szaszłyków na przemian z pozostałymi składnikami (drewniane patyczki wcześniej namoczyć) i układać na tackach do grillowania.
Szaszłyki grillować przez około pół godziny, co jakiś czas przekręcając.