IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Roszpunka ze słonecznikiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Niecodzienna surówka z sałaty o ciekawej nazwie i smaku.

Roszpunka ze słonecznikiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roszpunka ze słonecznikiem

 

  • 200 gram sałata roszpunka,
  • 1/2 szklanki słonecznik łuskany,
  • 1/2 opakowania ser feta,
  • 1/3 szklanki sos winegret

 

Sposób przygotowania:

Roszpunka ze słonecznikiem
Roszpunkę czyścimy z korzonków (no chyba, że komuś nie przeszkadzają :) ) myjemy i suszymy. Słonecznik należy uprażyć na patelni na jasno brązowy kolor. Ser feta kroimy w kostkę i układamy na sałacie, następnie posypujemy wszystko słonecznikiem (najlepiej jeszcze ciepłym) i polewamy przygotowanym sosem winegret (może być gotowy, z proszku lub własnej roboty). Podajemy jako surówkę do obiadu. Smacznego!
Roszpunka ze słonecznikiem
Słonecznik należy uprażyć na patelni na jasno brązowy kolor.
Roszpunka ze słonecznikiem
Roszpunkę czyścimy z korzonków (no chyba, że komuś nie przeszkadzają :) ) myjemy i suszymy