KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Książka Kucharska: Sylwestrowe przekąski i zakąski

Róża z łososia

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Delikatność ryby, smak łososia, zmysłowość dla oka.

Róża z łososia Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Róża z łososia

 

  • Składniki:
  • świeży łosoś,
  • zielenina do dekoracji,
  • sos sojowy do smaku,
  • sezam prażony,

Sposób przygotowania:

Róża z łososia
Wybieramy świeży filet z łososia, filetujemy, w rękę bierzemy bardzo ostry nóż i kroimy na cienkie plasterki, z plasterków formujemy kwiat róży,zaczynamy od układania kwiatu od środka, później następna warstwa i nastęna aż uformujemy ładną róże . Talerz dekorujemy zieleniną  a na niej układamy piękną różę z łososia, posypujemy sezamem i polewamy sosem sojowym japońskim do smaku. Wszystkim życze SMACZNEGO.
Róża z łososia
Etap 1
Róża z łososia
Etap 2
Róża z łososia
Etap 4

Tagi:

sosy