Sposób przygotowania:
Naleśniki pomidorowe z boczniakami
Na patelni rozpuscic maslo i podsmazyc drobno pokrojona cebulke,nastepnie dokladamy grzybki(jezeli duze to kroimy w kawaleczki) dodajemy pieprz, smazymy ciagle mieszajac ok 3 min.Rozpuscic kostke rosolowa w szklance wody(moja 0,33l)dodajemy do grzybkow i dusimy ok 30 min.Nastepnie rozrabiamy smietane z maka i woda z duszonych grzybow.Mieszamy dokladnie na jednolita mase i dodajemy do grzybow na patelni ciagle mieszajac aby nie powstaly grudki.Sos odstawiamy i robimy nalesniki.Do naczynia wsypac make i wbic jajka mieszamy.Dodajemy koncentrat pomidorowy,sol,pieprz i mieszamy robotem na mase,nastepnie stopniowo dodajemy mleko i wyrabiamy na ciecz niezbyt gesta.Patelnie wysmarowac slonina i rozgrzewamy.Wlewamy mase nalesnikowa na patelnie za pomoca lyzki wazowej i szybko rozprowadzamy po calej patelni.Smazymy z dwoch stron.Nalesniki lekko studzimy ,nadziewamy farszem i zwijamy.
iwi69
Doro
kinga
msewka
Mirka227
5!
Alita
Chupnięta